Over Atelier Twintes

Mijn naam is Yordi Bok. Erkend klokkenmaker, uurwerktechnicus en goudsmid.

Al vele jaren ben ik zeer geïnteresseerd in de wereld van edelstenen, zilversmeden en klokkenwerk.Op mijn 16e ben ik daarom begonnen met de opleiding Goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven.Tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan, onder andere door mijn stage bij Juwelier Hans Luijer in Weesp. In 2014 ben ik afgestudeerd aan deze Vakschool.

Na deze studie ben ik begonnen aan de opleiding uurwerktechniek aan dezelfde Vakschool. Door mijn kennis uit te breiden heb ik een breder inzicht gekregen binnen de juweliersbranche. Tijdens deze opleiding heb ik een voorkeur gekregen voor het repareren van nieuwe en antieke klokken. Het is steeds weer een bijzondere uitdaging om een antiek uurwerk geheel te herstellen tot deze weer als nieuw is. Mijn eind stage heb ik volbracht bij Timefix in Akersloot en na deze zeer leerzame periode ben ik afgestudeerd als klokkenmaker.
Naast mijn studie ben ik altijd druk bezig geweest in de wereld van mineralen en edelstenen. Van jongs af aan ben ik al bezig met het verkopen van ruwe mineralen en edelstenen. En op latere leeftijd ben ik begonnen met de verkoop ervan op vrijwel elke mineralenbeurs in Nederland. Sedert enkele jaren slijp ik ook zelf edelstenen.
In 2016 ben ik genomineerd voor de 'meest ondernemende student 2016'.Na een toetsing door een jury bestaande uit de Rabobank, MKB en Randstad, ben ik uitgeroepen tot meest ondernemend student 2016!