Onze werkwijze

De reparatie
Het is belangrijk dat uw klok vakkundig gerepareerd word om zo weer jaren mee te kunnen.
Om dit goed te doen wordt uw klok geheel uit elkaar gehaald door ons. Elk tandwiel, rad, schroefje en moertje wordt losgehaald om uw klok zo goed te kunnen repareren.

Reiniging
Vervolgens worden alle onderdelen van uw klok gereinigd in een krachtige ontvetter.
Dit zorgt ervoor dat alle vastgekoekte olie en vet verdwijnt en wij zorgen er zo voor dat uw klok weer zal glimmen en er als nieuw uit zal zien.

Slijtage aanpakken
Hierna pakken wij de tandwielen aan. De assen verslijten na jaren trouwe dienst en zullen groeven bevatten. Hierdoor zal de werking van uw klok verminderen. Door ze op te slijpen en hoogglans te polijsten zullen ze weer prima functioneren en zorgen wij ervoor dat uw klok weer jaren mee kan.
Ook pakken wij de lagers van uw klok aan. De zachte messing lagers worden door ons
vervangen voor hardere lagers. Deze zullen minder snel slijten.

Montage
Uw klok wordt natuurlijk na reparatie en reiniging ook weer door ons in elkaar gezet. Stap voor stap bouwen wij uw klok op en voorzien wij uw klok van de juiste olie en vetten.
Een klok kan wel 20 verschillende schroefjes bevatten en in verschillende vormen en maten. Daarom is het altijd belangrijk om dit altijd door een gekwalificeerde vakman te laten doen.

Nacontrole
Uw klok wordt na de reparatie natuurlijk ook gecontroleerd. Voordat wij uw klok bij u terugbrengen, checken wij eerst of uw klok weer goed functioneert.