Klokken Reparatie

Vooral bij antieke klokken breken wel eens onderdelen af. Ook word er wel is door een handige klusjes man aan de klok gesleuteld. Dit hoeft niet altijd slecht te zijn. Al worden er vaak reparaties slecht uitgevoerd wat invloed heeft op de waarde, functioneren en het op tijd lopen van de klok. Hieronder geven wij enkele voorbeelden van klokken reparaties die wij uitvoeren.

Klokken reparatie: palling gebroken
Soms breekt de palling af van de klok. De palling zorgt er voor dat de veer maar 1 kant opgewonden kan worden. Door iemand is er een simpel staaldraad op gesoldeerd. Helaas functioneert dit niet goed, hierdoor is er de kans dat alle kracht van de veer in een keer vrij komt en dit kan zorgen dat het uurwerk bijna onherstelbaar beschadigd kan worden.

Klokken reparatie: nieuwe en de oude veer
Wanneer er in een veer scheuren ontstaan word het tijd om deze te vervangen. Door een voorganger is hij al een keer gesoldeerd. Hierdoor veert hij niet alleen minder, maar door de warmte van de soldering zal de veer zwakker worden. Met het bovenste exemplaar hebben wij deze vervangen.